Hlohovec - oficiálna stránka mesta

Zapojili sme sa do dobročinnej akcie #Giving Tuesday

Zapojili sme sa do dobročinnej akcie #Giving TuesdayVytlačiť

Giving Tuesday v HlohovciMesto Hlohovec sa tento rok po prvýkrát zapojilo do projektu #Giving Tuesday, ktorého hlavnou myšlienkou je šírenie dobra a nezištnej pomoci. Zamestnanci mestského úradu a mestských organizácií sa zapojili do štyroch rôznych aktivít, ktoré podporili prácu aktívnych obyvateľov mesta a pomohli tým, ktorí to najviac potrebujú.

Za organizáciou projektu v našom meste stáli zamestnankyne odboru spoločenských služieb mestského úradu. Tie počas novembra a decembra pripravili niekoľko aktivít na pomoc svojmu okoliu. Prvou aktivitou, ktorá sa konala priamo počas Dňa darovania, bolo pečenie vianočných koláčikov spoločne so seniormi zo zariadenia Harmonia na Podzámskej ulici. Ďalšou bola zbierka instantných potravín, ktoré sa odovzdali klientom Útulku sv. Anny, Útulku pre bezdomovcov a zariadeniu pre týrané ženy s deťmi Esther. „Obdarovaní boli nadšení a táto forma pomoci im práve pred Vianocami pomohla. Riaditeľky oboch zariadení srdečne ďakujú za ochotu pomôcť týmto klientom,“ povedala vedúca odboru spoločenských služieb Ľubomíra Bečarovičová. Začiatkom decembra bol zorganizovaný kurz základov sebaobrany, kde sa záujemkyne naučili ako sa vedieť brániť a zvládať rôzne situácie. Poslednou aktivitou, ktorá ukončila projekt v našom meste bolo darovanie darčekov deťom z DSS Pastuchov, ktoré pre nich kúpili zamestnanci úradu. „Zabalené darčeky sme odovzdali deťom a potom sme ich spoločne rozbaľovali. Deti mali neskutočnú radosť, ktorú prejavovali smiechom a aj slzami šťastia“.

Akcia #Giving Tuesday sa konala v 43 mestách po celom Slovensku. Zapojilo sa do nej celkovo 57 firiem, z ktorých 20 % zorganizovalo viac ako jednu aktivitu na pomoc svojmu okoliu. Vyše 1 100 zamestnancov tak pomohlo 118 mimovládnym organizáciám.

dnes je: 15.6.2019

meniny má: Vít