Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7
Hlohovec - oficiálna stránka mesta

Život v Hlohovci - archív

Zodpovedným zdrojom za všetky obsahy článkov do 31. decembra 2015 je HcTV, s.r.o..

Od 1. januára 2016 je zodpovedným zdrojom Mesto Hlohovec.

 

Späť na úvodnú stránku


 

Aktuálne číslo

Život v Hlohovci 9/2019

 ZvHC_9_2019.JPG


 

Život v Hlohovci - r. 2013 - č. 2

Z kuchyne starého Fraštáku

SádlovníkyOpäť vám prinášame recepty z knihy JUDr. Evy Urminskej „Z kuchyne starého Fraštáku“, podľa ktorých sa varilo počas fašiangov.

Sádlovníky sladké, recept
Prvé cesto: 20 dkg hladkej múky, 30 dkg pomleté bravčové sádlo
Druhé cesto: 25 dkg múka hladká, 1 vajce, 2 PL margarín, 1 PL ocot, pol KL soľ, voda podľa potreby.

Plnka: slivkový lekvár
Každé cesto zmiesime zvlášť. Druhé cesto si rozvaľkáme na múkou posypanej doske na hrúbku pol centimetra a naň natrieme prvé cesto (sádlové). Preložíme ho ako obálku a pol hodinu necháme stáť. Takto prekladáme ešte 2x po pol hodine. Potom cesto na tenko rozvaľkáme a vykrajujeme menšie štvorčeky, ktoré plníme do stredu slivkovým lekvárom a preložíme. Ukladáme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme asi 25 – 30 minút pri 180 C v rúre. Upečené koláčiky (šatôčky) ešte teplé obalíme v práškovom cukre s vanilkou. Plnka môže byť i maková, orechová.

Sádlovníky slané
Toto cesto sa dá použiť aj na slané pečivo, ktoré rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, nakrájame radielkom paličky o šírke 1 cm, dĺžka 8 cm, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, kmínom, sezamom a podobne.

Foto: Z kuchyne starého Fraštáku

 


 

dnes je: 17.9.2019

meniny má: Olympia

podrobný kalendár

webygroup

English version

34592230

Úvodná stránka